Workshop Portretfotografie

Het meest gefotografeerde onderwerp? Mensen!

De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen:

- Techniek
- Compositie en poses
- Natuurlijk licht
- Inflitsen
- Studioportret

Het programma ziet er globaal als volgt uit (er zal ook voldoende ruimte zijn voor uw vragen):

Avond 1:
We gaan een aantal instellingen op de camera bekijken die vooral bij portretfotografie belangrijk zijn. Ook scherpte zal aan de orde komen. Daarnaast gaan we zien wat je met verschillende lenzen kunt. Verder besteden we aandacht aan het omgaan met natuurlijk licht. Je krijgt een korte foto-opdracht mee waarin je het deze avond besprokene gaat toepassen. We bekijken en bespreken de resultaten op avond 2

Avond 2:
Eerst bespreken we de opdrachtfoto's.
Aan de slag met flitslicht, hiermee kan veel meer dan de meeste mensen denken. Samen met reflectoren kunnen flitsers tot zeer fraai belichte portretten leiden. We gaan het ook hebben over de soorten portretfotografie (zoals kinderfotografie, reportageportretten, snapshots etc.) Ook nu weer een kleine opdracht.

Avond 3:
Uiteraard starten we met het bespreken van de opdrachtfoto's.
Deze avond aandacht voor het afwerken van je portretfoto's. Vervolgens gaan we aan de slag met kunstlicht. We gaan in studio-opstellingen modellen fotograferen. Heel veel praktisch aan de slag op deze slotavond. Wat doet licht? Hoe maken we een bepaalde sfeer. Hoe ga je met je model om, etc.

Drie leerzame en gezellige avonden die u beslist tot een betere portretfotograaf maken. De cursus kost € 125,- per deelnemer. De avonden worden gehouden in de winkel van Foto Weert aan de Markt 2 in Weert.

Aanbevolen
Vraag het ons!
Hebt u vragen? Neem gerust contact op met ons. Wilt u zich aan melden, vul dan alle velden in en laat duidelijk weten aan welke workshop u wilt deelnemen.

Ons telefoonnummer:

0031 (0) 495 533 813

info@fotoweert.nl

Maak ook contact met ons via facebook messenger:

www.fb.com/fotoweert

Uw naam:

Uw e-mailadres:

Uw telefoonnummer:

Uw vraag:
Antispamcode: