Workshops

Workshops bij Foto Weert | Totaal in Beeld


In alle soorten en maten!!

Foto Weert is de thuisbasis voor alle mensen die fotografie als hobby hebben. Daarom verkopen wij niet alleen de doos met daar in een camera maar ook kunt u bij ons "mooie foto's" krijgen. Foto Weert verzorgt workshops waardoor u meer plezier krijgt in het fotograferen. Daarmee haalt u het beste uit uw camera en worden uw foto's nog beter en mooier.

Foto-uurtje:

Een mini-workshop zodat u meer uit uw camera kunt halen. Het foto-uurtje is er twee varianten:
- Compact camera
- Verwisselbarelens camera

Het foto-uurtje vindt eens per maand plaats op zaterdag ochtend van 9.30 uur. Voor de compact camera's is het de een-na laatste zaterdag, voor verwisselbarelens camera's de laatste zaterdag van de maand. U hoeft hiervoor niet te reserveren.

Wij hebben een compleet cursusgamma opgezet:

- Als eerste is er de Basisvaardigheden cursus. Hierin worden de basistechnieken fotografie praktisch uitgelegd. Hierdoor kunt u snel moeilijke situaties oplossen.

- Na de basiscursus kunt u uitbreidingen gaan volgen. Deze zijn onderwerp specifiek. Denk bijvoorbeeld aan portret- of macrofotografie.

- Nadat u minimaal 1 uitbreiding hebt gevolgd kunt u onze gevorderde workshop volgen. In deze workshop gaan we dieper in op fotografie en besteden we aandacht aan termen als kleurcontrast en lijncompositie.

Met vriendelijke groet, 

Jeroen, Oscar en Jan

Basisvaardigheden:

We nemen een duik in de keuken van de (digitale) fotografie. U leert hoe de camera denkt en wat u kunt doen als de camera fout denkt. Door middel van een aantal kleine “huiswerkopdrachtjes” zal de theorie in de praktijk gebracht worden. Na afloop van de cursus zult u zien dat uw foto’s en uw kijk op de fotografie positief veranderd zijn. De cursus bestaat uit 3 delen: Drie wekelijks opeenvolgende doordeweekse avonden van 19.00u – 21.30u (dit kan uitlopen)

In deze fotocursus gaan we voornamelijk in op de “technische” fotografie. Dit proberen wij zo praktisch mogelijk uit te leggen. Het programma van de 3 avonden zullen er als volgt uitzien:

Avond 1:
Op deze avond zullen we het gaan hebben over de basis van de digitale fotografie, over de techniek (scherpstellen, lichtmeten en witbalans).

Avond 2:
Deze avond zal de techniek verder worden uitgelegd. We gaan het hebben over:
-Sluitertijd
-Diafragma
-ISO
Deze drie factoren zijn technisch gezien waar het om draait in de fotografie.
Als laatste gaan we het nog hebben over de compositie (indeling van de foto).

Avond 3:
De laatste avond word de belichting en het gebruik van de flitser besproken. Verder zal de afwerking uitgelegd worden. Hierbij besteden we aandacht aan het populaire RAW.

Als het aan ons ligt worden het drie gezellige, leerzame avonden waarin u leert meer uit uw camera te halen. De cursus kost € 125,- per deelnemer. De avonden worden gehouden in de winkel aan de Markt 2. Tot die tijd veel fotoplezier!

Hebt u de basisvaardigheden cursus gevolgd, dan zijn de vervolgcursussen echt wat voor u. Iedere workshop heeft zijn eigen onderwerp. U kunt zich zo specialiseren in hetgeen u leuk vindt. Ook kunt u middels deze workshops uitvinden welke fotodiscipline u het meest aanspreekt. Deze workshops bestaat uit drie avonden in opeenvolgende weken.

Portretfotografie:

Het meest gefotografeerde onderwerp? Mensen!

De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen:

- Techniek
- Compositie en poses
- Natuurlijk licht
- Inflitsen
- Studioportret

Het programma ziet er globaal als volgt uit (er zal ook voldoende ruimte zijn voor uw vragen):

Avond 1:
We gaan een aantal instellingen op de camera bekijken die vooral bij portretfotografie belangrijk zijn. Ook scherpte zal aan de orde komen. Daarnaast gaan we zien wat je met verschillende lenzen kunt. Verder besteden we aandacht aan het omgaan met natuurlijk licht. Je krijgt een korte foto-opdracht mee waarin je het deze avond besprokene gaat toepassen. We bekijken en bespreken de resultaten op avond 2

Avond 2:
Eerst bespreken we de opdrachtfoto's.
Aan de slag met flitslicht, hiermee kan veel meer dan de meeste mensen denken. Samen met reflectoren kunnen flitsers tot zeer fraai belichte portretten leiden. We gaan het ook hebben over de soorten portretfotografie (zoals kinderfotografie, reportageportretten, snapshots etc.) Ook nu weer een kleine opdracht.

Avond 3:
Uiteraard starten we met het bespreken van de opdrachtfoto's.
Deze avond aandacht voor het afwerken van je portretfoto's. Vervolgens gaan we aan de slag met kunstlicht. We gaan in studio-opstellingen modellen fotograferen. Heel veel praktisch aan de slag op deze slotavond. Wat doet licht? Hoe maken we een bepaalde sfeer. Hoe ga je met je model om, etc.

Drie leerzame en gezellige avonden die u beslist tot een betere portretfotograaf maken. De cursus kost € 125,- per deelnemer. De avonden worden gehouden in de winkel van Foto Weert aan de Markt 2 in Weert.

Macrofotografie:

Kleine voorwerpen, zoals dieren en bloemen, levensgroot of groter, fotograferen is een heel boeiend onderdeel van fotografie. Het vraagt om kennis van een aantal technieken en een bepaalde manier van kijken naar je onderwerpen. Ook het omgaan met licht vraagt bijzondere aandacht en krijgt die ook. We gaan dit met elkaar bespreken en behandelen in deze workshop. De eerste 2 avonden naast techniek ook praktische oefeningen en een beetje huiswerk. De derde avond is een praktijkavond. Na afloop van de workshop heeft macro-fotografie geen geheimen meer voor u

Licht!:

Werken met flitslicht is voor veel mensen lastig.Hoe krijg je het voor elkaar om de geflitste foto toch natuurlijk te laten lijken. Of hoe zorg je voor dat speciale lichteffect dat je met een of meerdere flitsers kunt bereiken.

We gaan de theorie van werken met flitsers met elkaar bespreken. Daarnaast doen we allerlei praktische oefeningen om de technieken onder controle te krijgen. We werken met de ingebouwde flitser, met opzetflitser(s), met flitscontrole op afstand en met allerlei hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

De vervolgcursus Flits/Strobist fotografie bestaat uit 3 avonden. De eerste 2, techniek en praktijkoefeningen. Daarnaast een beetje huiswerk dat we de volgende avond met elkaar bespreken. De derde avond is vooral een praktijkavond.

Stad en Land:

We naderen de vakantietijd. Een periode in het jaar waarin veel landschappen worden vastgelegd. Ook steden en dorpen komen voor de lens. Om dit alles mooi vast te kunnen leggen is kennis nodig van de manier(en) waarop je dat het beste voor elkaar kunt krijgen. Die kennis komt in deze drie avonden aan de orde.

Uiteraard is het fotografisch vastleggen van landschappen en architectuur niet alleen iets voor tijdens je vakantie. Het is een tak van de fotografie die altijd kan worden toegepast.

Naast het bespreken van de theorieën gaan we ook oefenen. De laatste avond gaan we daarvoor Weert in om het geleerde in de praktijk te brengen. Maar we maken ook huiswerk. Niet echt veel maar voldoende om met elkaar de uitkomsten te kunnen bespreken. Zoals voor veel dingen geldt ook voor fotografie: oefening baart kunst.

Aanbevolen
Vraag het ons!
Hebt u vragen? Neem gerust contact op met ons. Wilt u zich aan melden, vul dan alle velden in en laat duidelijk weten aan welke workshop u wilt deelnemen.

Ons telefoonnummer:

0031 (0) 495 533 813

info@fotoweert.nl

Maak ook contact met ons via facebook messenger:

www.fb.com/fotoweert

Uw naam:

Uw e-mailadres:

Uw telefoonnummer:

Uw vraag:
Antispamcode: